Miras Avukatı

Miras Avukatı Mı Arıyorsunuz?

Büromuz hukukun tüm alanlarında olduğu gibi miras hukuku alanında da hizmet vermektedir. Miras davaları başta olmak üzere, vasiyetnamenin iptali, vasiyetnamenin açılması, vasiyetnamenin tanıma ve tenfizi, tenkis davası gibi davalar ile miras paylaşım sözleşmeleri, mirastan feragat gibi alanlarda da hizmet vermekteyiz. Miras davaları karmaşık ve usulün önde geldiği davalardır. Miras avukatı ile süreçleri yönetmek sizi birçok problemle karşılaşmaktan koruyacak ve hak kayıplarınızın önüne geçecektir. Tarafımızla iletişime geçerek destek alabilirsiniz.

Hukuki Deneyim

Çözüm Odaklılık

miras avukatlar

Tüm Miras Davalarında Hizmet Vermekteyiz

Miras Hukuku Alanında Başlıca Hizmetlerimiz

Vasiyetnamenin İptali Davası

Muris tarafından verilmiş olan vasiyetnamenin hukuka aykırı olması, hile, tehdit veya aldatma ile düzenlenmiş olması halinde ya da bırakılan vasiyetnamenin saklı payınızı ihlal etmesi halinde vasiyetnamenin iptali davası açılması gerekmektedir. Vasiyetnamenin iptali davalarında başarı elde edilmesi için dava dilekçesinde delillere doğru dayanılması ve doğru taleplerle mahkemeye iletilmesi gerekmektedir.

Muris Muvazaası Davası

Mirasçılardan mal kaçırmak için yapılan gerçek olmayan devirlere muvazaa denmektedir. Mal kaçırılan mirasçının hak kayıplarına uğramaması için miras avukatı ile birlikte çalışması hayati önem taşımaktadır. Hak kayıplarına uğranmaması ve miras alacağından mahrum kalınmaması için tarafımızla iletişime geçerek randevu talep edebilirsiniz.

Vasiyetnamenin Tanınması ve Tenfizi Davası

Tarafınız lehine verilmiş olan vasiyetname kendiliğinden işleme alınmayacaktır. Vasiyetnamenin işleme alınabilmesi için dava açılması gerekmektedir. Miras avukatı aracılığı ile açacağınız bu davalara vasiyetnamenin tenfizi davaları denmektedir. Şayet vasiyetnamenin tenfizi davası süresinde açılmaması halinde hak kayıplarına neden olacağından mutlak suretle avukattan destek alınması gerekmektedir.

Miras Hakkı Davası

Murisin, mirasından hak talep edilmesi davasına miras hakkı davası denmektedir. Resmiyette yasal mirasçı olarak gözükmemeniz halinde mahkeme aracılığı ile tarafınızın mirasçı listesine eklenmenizi talep etmeniz gerekmektedir. Miras davaları son derece karmaşık davalar olabilmektedir. Bu nedenle miras avukatlarından destek alınmasını ve sürecin beraber ilerletilmesini tavsiye etmekteyiz.

Miras Ortaklığının Giderilmesi (İzale-i Şuyu) Davası

Muristen kalan miraslar çoğu zaman eşit parçaya bölünemediğinden tek malın birden fazla paydaşı bulunmaktadır. Bu nedenle birçok anlaşmazlıklar meydana gelmektedir. Paydaşlardan birinin talebi ile miras kalan malın satılarak taraflara payları oranında bedelinin ödenmesi davasına izale-i şüyu davası denmektedir. İzale-i şüyu davalarının açılabilmesi için bir takım şartların meydana gelmesi gerektiğinden miras avukatı ile sürecin yönetilmesi hak kayıplarınızın önüne geçecektir.

Tenkis Davası

Tenkis davalarının ana konusu miras paylaşımında saklı payınızın ihlal edilmiş olmasıdır. Saklı payı ihlal edilmiş olan taraf mahkemeye başvurarak saklı payının kendisine iade edilmesini talep ve dava edebilmektedir. Miras davalarında en önemli husus miras payının doğru hesaplanması ve bu hesaplama neticesinde doğru payın talep edilmesidir. Aksi halde yüklü miktarda mahkeme masrafı ile karşılaşılabilmektedir.

Miras Avukatına Mı İhtiyacınız Var

Miras Avukatına Sor

Çözüm Odaklı Danışmanlık

Çözüm odaklı danışmanlık hizmetlerimiz ile hukuki süreçlerde sizlere yardımcı oluyoruz.

Detaylı Araştırma Süreci

Açılmasını istemiş olduğunuz davalarda detaylı delil toplama ve belge edinme süreçlerini hassasiyetle yürütüyoruz.

Tüm Türkiye'de Hizmet

Hukukun tüm alanlarında ve tüm Türkiye'de hizmet veriyoruz.

Sık Sorulan Sorular

Her Duruşmaya Katılmam Gerekir Mi?

Bir davayı açtığınızda eğer bir avukata Vekalet vermemişseniz o davanın her duruşmasına geçerli bir mazeret olmaması halinde katılmak zorundasınız aksi halde dava düşecektir. Avukata Vekalet vermiş olmanız halinde ise duruşmalara katılmanıza gerek yoktur.

Avukat Tutmak Zorunda Mıyım?

Türkiye’de davalarınız kendi başınıza da yürütebilmektesiniz. Ancak hukukun karmaşık ve usulün esastan önce gelmesi nedeni ile, ufak bir hatanız ile ciddi yargılama masrafları ile karşılaşma ihtimaliniz mevcuttur.

Avukata Nasıl Vekalet Verebilirim?

Tarafımızla iletişime geçerek vekalet bilgilerimizi talep etmeniz yeterlidir. Size vermiş olduğumuz bilgiler ile herhangi bir notere giderek “Avukat Vekaleti” demeniz yeterlidir. 

Başka Şehirde Yaşıyorum Davama Bakar Mısınız?

Hangi şehirde hatta ülkede yaşadığınızın bir önemi bulunmamaktadır. Tüm Türkiyede hizmet vermekteyiz. 

Tüm Süreçleri Siz Mi Yönetiyorsunuz?

Dava öncesinde başvuru yapılması yahut arabuluculuk müessesine başvurulması süreçleri dahil dava sonucu hükmolunun işlemin icrası süreçlerine kadar tüm süreç tarafımızca gerçekleştirilmektedir.

Avukatlık Ücreti Ne Kadar?

Avukatlık ücreti dava türü ve ağırlığına göre değişmektedir. Ancak ücretler her halde Avukatlık Asgari Ücret Tarifesinin altında olamaz. Daha fazla bilgi almak için Resmini Gazeteyi inceleyebilirsiniz.

Av.İbrahim Yıldız

Miras Davaları

Miras Davaları Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bloğumuzun Tamamını İnceleyebilirsiniz.